Offcanvas top

Jak vybrat sedací soupravu?

Jak vybrat sedačku, která vám bude sedět? U tohoto kusu nábytku se doporučeje dát si s výběrem záležet. Jedná se totiž o nábytek vytížený, který navíc díky svému uímstění budete mít stále na očích. V Carelli jsme připraveni na vaše nejvyšší požadavky na kvalitu, design a komfort. 

Kvalitní sedací soupravy a jejich umístění 

Před pořízením sedací soupravy je třeba určit a pečlivě přeměřit místo, kde bude umístěna. Pokud teprve plánujete stavbu svého domova a máte možnost plánovat nákup nábytku s větším předstihem, je to ta vůbec nejlepší varianta. Proč? Odpověď naleznete v článku Proč by měl být výběr nábytku prvním krokem před stavbou domu?
V ideálním případě totiž nábytek s prostorem tvoří synergický vztah, kde jedno navazuje na druhé. Nejčastějším a obvykle nejpraktičtějším řešením je umístit sedací soupravu ke stěně. Pokud máte u stěny radiátor, pamatujte, že pohovka (zejména kožená) nepatří příliš blízko tepelných zdrojů a nepatří na přímé sluneční světlo (pokud to jinak nelze, hledejte UV stabilní sedací soupravy či takové barvy, jimž blednutí sluncem tolik neuškodí).
Dalším, velice moderním řešením, je umístění pohovku stylově v prostoru. Většina designových kusů z naší nabídky se pyšní natolik krásným zpracováním do posledního detailu, že si to lze dovolit. A pak existují soupravy, které si o originální umístění a obdiv ze všech stran přímo říkají. Jedná se o zejména o modulární sedací soupravy, jako je Tema Modular či Pixel. Již jejich design v mysli geniálních návrhářů vzniká tak, aby žádná ze stran nebyla určena ke skrývání. Dle konkrétních typů vám navíc často více či méně dovolí sestavit pohovky z jednotlivých modulů tak, aby plně vyhovovaly danému prostoru. 

Jak vybrat sedačku

(Zdroj: https://www.italialounge.com/en/prodotto/sofa-tema-modular/)

Kožené pohovky, či látkové sedací soupravy?

Materiál sedací soupravy je věčné téma a rozhodnutí většinou padne na základě několika faktorů. Nejčastější pro a proti k tématu látkových versus kožených kusů jsme pro vás shrnuli v článku V čem vyniká kůže a v čem látka

Materiálem, na který se firma Carelli zaměřuje v první řadě, je kůže. Kožené potahy jsou investicí do budoucnosti, protože kvalitativní i estetické vlastnosti kůže jiný materiál nepřekoná. Zachováváme si ale při plnění vašich snů otevřenou mysl a moc rádi vám pomůžeme vybrat i látkou čalouněné pohovky a další alternativy. 

Věděli jste například, že existuje poměrně široká nabídka pokročilých technologií, jako jsou moderní lehce omyvatelné látkové pohovky (LiveSmart a podobné), či těsně tkané látky, které odolají poškození lépe, než klasické látkové potahy? Máte-li nestandardní požadavky, obraťte se na nás, jistě pro vás nalezneme návrh řešení. 

Sedací souprava do U, ale designová!

Ano, prosím. Máte-li co nejkonkrétnější požadavek, je to nejlepší výchozí pozice, ze které vám můžeme přesně navrhnout ty nejlepší sedací soupravy. Do detailu známe všechny vlastnosti všech produktů z našeho portfolia, a tak vám snadno vyjdeme vstříc. 
Jste člověk s hlubokým uměleckým cítěním a smyslem pro design, nebo si víc než na dekorace potrpíte na příjemný odpočinek na sedací soupravě s relaxční funkcí? Má být splněna rovnováha mezi formou a obsahem? Nebo vlastníte čtyři afghánské chrty a rádi byste, aby se váš nábytek dožil dalších Vánoc? Potřebujete zvýšené opěrné části? 

Vše zmíněné souvisí s vámi, vaším stylem a vkusem, ale také s vašimi potřebami a to vše by mělo být při výběru sedací soupravy zohledněno. 

relaxační sedací soupravy

 (Zdroj: https://www.gorinidivani.com/en/project/giorgione/)