Offcanvas top

Jak se bydlí v nejluxusnějších apartmá světa

V současnosti nejdražší apartmá světa se nachází v ženevském hotelu President Wilson. Pokud máte přebytečných 83 tisíc dolarů, můžete zde strávit jednu noc. Tolik stojí prostor s dvanácti ložnicemi, stejným počtem mramorem obkládaných koupelen a terasou s výhledem na alpský masiv. Podobně luxusní nabídky má dnes již mnoho hotelů, které se k sobě snaží nalákat klienty, kteří jejich snahu ocení.

Design interiéru takového apartmá je vlastně poněkud zajímavou disciplínou. Samozřejmě je to právě přepych a neobyčejný komfort hostů, co je hlavní prioritou. Luxus zde nevyznívá ve své zprofanované variantě, nýbrž jako špičková souhra rozmazlování všech smyslů. Vizuální vjem je rozhodně jednou z hlavních disciplín: Luxusní nábytek nesmí být nic méně, než to nejlepší. Kamkoli oko hosta pohlédne, měl by být jeho pocit - zkrátka dokonalý. Prvky vybavení, které jsou společné snad všem luxusním apartmá, jsou nejen kožené pohovky, ale právě i ty nejmenší detaily v té nejvyšší kvalitě. V nejluxusnějších hotelích tak můžete nalézt opravdové skvosty.

Pomýšlíte na krátký pracovní video call před odpolední siestou? Pak se v rámci těch nejlepších služeb budete moci usadit do pracovního koženého křesílka z full grain kůže. Rádi byste si vychutnali aperitiv? Pokojová služba vám jej doručí na mramorový konferenční stolek z limitované edice a pravděpodobně bude pozorností hotelu i set předkrmů s vaší jmenovkou. Nastal čas jít spát? Nejspíše budete usínat jako významný člen aristokratického rodu na speciálně sestaveném "polštářovém menu". Takto mají vypadat a vypadají opravdu prémiové služby. To, na co jen dokážete pomyslet, by vám v těch nejlepších hotelích měli odezírat ze rtů ještě před pozdravem.

clanek - nejluxusnejsi hotely

            Není to tak dávno, co byla ultra luxusní apartmá považována spíše za výstřednost pro pár vyvolených. Se vzrůstající životní úrovní a zároveň s rostoucí nabídkou v oblasti pohostinství a hotelnictví však přibylo lidí, kteří si ty nejlepší služby nejen mohou, ale i chtějí dovolit. Například v zemích, jako je Indie nebo Čína, vznikla zcela nová sociální vrstva. Hotelové řetězce, které chtějí být považovány za prestižní, se výše zmíněným trendům musí přizpůsobit. To vede ke konkurenci, díky které má každý z takových hotelů něco unikátního, čím se snaží okouzlit a přivést zákazníky. To se týká i nábytku, který musí na první pohled zaujmout kvalitou i originálním designem.

Mezi nejprestižnější a nejdražší patří prezidentská apartmá. Jedno takové se nachází v ikonickém New Yorku. Jednu z podmínek luxusu zde splňuje už noční výhled na rozsvícený Manhattan. V hotelu St. Regis, kde v 60. a 70. letech pobýval například Salvador Dalí, se snoubí prvky moderního designu s klasicky laděným interiérovým designem. Mezi největší klenoty patří třeba apartmá v ceně 35 tisíc dolarů. Náleží k němu i dřevem obkládaná knihovna připomínající zámeckou pracovnuněkterého z britských lordů. V ceně získáváte i klasického anglického komorníka! Ten je dostupný po 24 hodin denně a rád vám o půlnoci sežene nejspíše i dragonfruit s javorovým sirupem, pokud si to budete přát.
Podobné služby nabízí i známý hotel Four Seasons - pokud se ubytujete v jeho nejvýše položeném apartmá celého New Yorku, k dispozici dostanete i vlastní Rolls Royce s řidičem. 
Interiér je ve Four Seasons klíčovou složkou, nicméně přepych se něměří pouze jeho úrovní.  Zajímavostí ale zůstává, že veškerý nábytek zde je vyroben na zakázku renomovanými umělci, a to od stěn pokrytých telecí kůži v šatně, přes piano postavené u výhledu na Empire State Building, až po vodopád ve vlastní Zen místnosti.

clanek - nejluxusnejsi hotely 2

Evropské vyšší standardy nehrají jen na prezidentská apartmá. Pokrok a kreativitu nelze zastavit a mnohdy se můžete setkat i s královskými apartmá. Tak je tomu například ve francouzském Plaza Athénée. Zde si můžete užívat všech výdobytků moderního světa, ovšem s atmosférou pařížského luxusu 18. století. Další zajímavé apartmá se nachází v indickém Džajpuru, kde platí maximalistické heslo „čím větší, tím lepší.“ Zdejší Raj Palace Hotel totiž nabízí Mahárádžův pavilon o čtyřech patrech. Jedno z nich zabírá pouze rozlehlá perská zahrada. Na veškerém nábytku (ale i sloupech a zdech pokojů) se nešetří zlatými a stříbrnými ornamenty. Přepych, jaký si dopřávali starobylí vládci Indie, dýchá ze všech koutů.

Trochu odlišným typem luxusu se pak mohou chlubit apartmány v přímořských letoviscích.

Miliardář Dietrick Mateschitz nechal na Fidži vytvořit Hilltop Estate at Laucala Island Resort. Na území rezortu se nachází 25 přepychových vil zařízených v etnickém stylu Tichomoří. Pro každého zákazníka je zde k dispozici jezdecká škola, golfové hřiště o 72 jamkách, lázně a celá armáda komorníků, kuchařů a údržbářů. Pravděpodobně neexistuje přání, které by takový tým nedokázal splnit. Nejen na ostrovech si lze užívat přepych u moře. Na Francouzské riviéře nedaleko Cannes existuje hotel Martinez. Traduje se, že jeden arabský šejk si chtěl zdejší prezidentské apartmá pronajmout na pět let. Není se čemu divit - nepřetržitý servis, špičková gastronomie a každé přání rozkazem. Ať již odpočíváte v jedné z ložnic zařízených v secesním stylu, či na ohromné dřevěné terase s výhledem na záliv. Nejspíš byste nenalezli nic negativního, ani pokud byste se o to snažili.

            Všechny zmíněné hotely spojuje slovo luxus. Pro každého se vyznačuje něčím trochu jiným. K pocitu přepychu a pohodlí však pomáhá především prostředí, ze kterého je cítit, že za vším - každou pohovkou, každým obrazem, každým doplňkem a každým požadavkem - stojí kvalitní práce a péče o zákazníka. Pokud si zákazník navíc může kdykoliv přivolat komorníka, pocit péče a až aristokratického luxusu je ještě umocněna.