Offcanvas top

Cattelan Italia, nebo Bontempi Casa?

Obě tyto italské firmy nabízejí kombinaci mimořádných návrhů, řemeslného zpracování a inovací v materiálech. Obě značky mají například vyloženě zajímavé portfolio stolů do jídelny a konferenčních stolků, ale to zdaleka není vše! Jak si ale mezi těmito dvěma hráči a desítkami nádherných produktů vybrat? Pojďme si posvítit na to, čím je každá ze značek výjimečná. 

Cattelan Italia

Silný příběh podnikání, které se v rodině Cattelan předalo až do třetí generace, dal vzniknout ikonickému nábytku s italskou duší. Čím vyniká? 


Inovativní materiály

Ty tvoří look typický pro tuto designérskou značku. Zakladatel značky, Giorgio Cattelan, je proslulý láskou k vyloženě klasickému a kultivovanému stylu a pokud byste s ním hovořili, patrně by vám mohl hodiny vyprávět o kouzlu mramoru a energii architektonických linií v designu. Jeho syn Lorenzo, který se na přání otce ujal současného vedení, společně s bratrem Paolem ve svých návrzích očividně prokazují respekt k otcově perspektivě, ale přidávájí velmi aktuální nuance. Cattelan Italia si nechala například patentovat různé povrchy a její zákazníci se tak mohou nechat nadchnout například deskami stolů inspirovanými travertinem, Marmi odrážející to nejlepší z mramoru, či metodou Crystalart - hyperbolu klasického skleněného stolu. 

stůl Skorpio
© Cattelan Italia, stůl Skorpio Keramik s podnoží z oxymetalu. Na obrázku vidíte také židli Nancy v měkké kůži. 

Prim hrají detaily


A nechceme slyšet, že na nich nezáleží. Ze zkušenosti víme, že zkosené linie, ultralehké židle, ruční prošívání kvalitní kůže a každý záhyb, půdorys a hra pohledů na jednotlivé kusy nábytku z různých úhlů bývají to, čeho si lidé ihned všímají. Kombinace vizuálního vjemu a komfortu, který je s Cattelan Italia na dosah ruky, z něj dělají dobrou volbu pro všechny, kdo vyhledávají nenucenost na první pohled, ale rafinovanost na ten druhý. 

italian furniture
© Cattelan Italia, stůl Skorpio Keramik Premium s černou podnoží, keramickou deskou makalu a bronzovým broušeným profilem. Na obrázku také jídelní židle Ginevra v měkké kůži, příborník Oxford, koberec Mumbai a jako tečka za větou zrcadlo z fumé kouřového skla Glenn. 

Odvážný styl


Nejde o nejisté výstřelky módy. Cattelan Italia a její návrhy se však nebojí být působivé. Mnohdy velmi výrazné provedení je vždy vyváženo skvělou kvalitou tak, aby byl vždy výsledkem vkusný produkt. Všechny kusy nábytku této značky umí být extrovertními protagonisty vašeho výjimečného domova, aniž by snižovaly jeho estetickou úroveň. 

italské kožené sedací soupravy
© Cattelan Italia, stůl Tyron Keramik v barvě Kaindy. Židle Mariel ML s extra pohodlným sedem v bílé kůži nabízí i mnoho jiných barevných provedení. Komoda Costes

Bontempi Casa 


Značka, jejíž claim zní „design utvářený dokonalostí”. Důraz patří snaze realizovat moderní interiéry, ve kterých se dobře žije. Bontempi Casa nediktuje. Je velkorysá a důvěřuje vám: Dává k dispozici stovky materiálů, tisíce kombinací a čeká, jaké kusy nábytku si vyberete vy sami. 

Všestranný design


Nadčasovost, nikoliv nuda. Bontempi Casa je určena moderním majitelům domů, bytů a zahrad a není daleko od pravdy, když vám řekneme, že Bontempi Casa je tak trochu nábytkový chameleon. Exkluzivní design se skvěle umí přizpůsobit:
V extravagantním interiéru splyne, v tom minimalistickém doplní estetiku tak, aby bylo všechno „tak akorát”. 

Bontempi Casa Living Room
© Bontempi Casa. Modulární pohovka Zenit dovolí poskládat si tuto klíčovou část obývacího pokoje podle vás. Nestárnoucí design a čalounění v mnoha barvách. 

Spousta možností

Zatímco Cattelan Italia dodává s designem určitou závaznost, Bontempi Casa sází na to, že se vy sami můžete stát tvůrcem svého prostoru a poskytuje k tomu výjimečně širokou paletu barev, materiálů, způsobů skládání nábytku, apod. Bontempi Casa sází na jedinečnost, kterou vytváříte vy sami. U většiny produktů nabízí také možnost přizpůsobit rozměry. 

modulární knihovna Bontempi Casa
Multifunkční knihovna Charlotte
© Bontempi Casa, modulární knihovna Charlotte. Slouží i jako nápaditá obývací stěna, psací stůl či samostatné regály. 

Fokus na doplňky 


Tato značka vyniká tím, že jednotlivé produkty lze velmi dobře kombinovat, aniž by si člověk musel lámat hlavu. Stačí se spolehnout na vlastní cit pro estetiku - nejde totiž o žádné horečné sladění všeho se vším. Použité materiály, náznaky a odkazy se na jednotlivých produktech diskrétně opakují, díky čemuž se zrovna u této značky snadno vybírá vše od velkých kusů nábytku (sedačky, jídelní stoly) až po doplňky a menší kusy. 

TIP CARELLI: Milujeme svítidla Bontempi Casa! Foukané sklo, tenké svítící linky i milé retro. Nahlédněte sami do katalogu a posviťte na to, které by se vám líbilo nejvíce. 

Celoplošná knihovna© Bontempi Casa. Spark je dokonalým příkladem variability této značky. Lze si vybrat z několika typů stropní růžice, stejně jako z počtu jednotlivých lamp. Ohromující vizuální efekt zaručen!


Výběr mezi Cattelan Italia a Bontempi Casa


Již máte svou představu? V konečném důsledku záleží na vašem osobním stylu a potřebách vašeho prostoru.

  • Pokud hledáte nadčasovou eleganci s inovativním využitím materiálů, může být Cattelan Italia ideální volbou. Jejich kousky vytváří sofistikovaný a trvale chic vzhled, který nikdy nevyjde z módy.

  • Pokud dáváte přednost současné všestrannosti s důrazem na přizpůsobivost a moderní trendy, pravděpodobně u vás najde odezvu značka Bontempi Casa. Jejich návrhy jsou ideální pro dynamický životní styl s důrazem na funkčnost.

Bez ohledu na to, kterou značku si vyberete, Cattelan Italia i Bontempi Casa slibují, že svým vysoce kvalitním nábytkem pozvednou váš domov. Prozkoumejte naše kolekce u společnosti Carelli a najděte dokonalé kousky, které budou odrážet váš jedinečný vkus a životní styl.